Hofi Géza – Koós János: Macska-duett

Ez a bejegyzés még nem teljes, kérlem a kedves olvasót, még ne másolja, hanem hivatkozzon rá!

Megalkuvó macskák (videó). Próbáltam összeszedni, hogy az egyveleg mely eredeti dalokból merített. A Macska-duett dalszövege mellett párhuzamosan közlöm, mely dalok átiratáról van szó (szöveg és hivatkozás egy videóra).

Sicc! Nem mész innen! Ne zavard a tanítást! Ez a kandúriskola.

(*)

Miau, Miau. Magasabban fönt! nem tudom Hát így nem macska! Miau, Így ahogy én! nem tudom Dehogynem, hát így nem ér semmit az egész. Miau, Jaj kezem! Miau, Nagyon jó, most jó! Miau, Jaj, de jó! Cuki macska, vagy jaj!

 

Egyedem-begyedem tengertánc, Cica-mica mit kívánsz? Nem kívánok egyebet, Fogjuk meg az egeret!

P. Punykó Mária – Hutterer Éva: Egyedem, begyedem tengertánc (Kárpátaljai gyermekmondókák, Beregszász 2004), Kiszámolók

Egyedem-begyedem, tenger tánc. Beteg-í még a finánc? Beteg bizony, nem eszik, A temetőben fekszik. Ráfutott a vadalma, Öregapád hatalma. Kincs, kincs, te vagy kint! (Rát)

Egyedem-begyedem, tenger tánc, Hajdú sógor, mit kívánsz? Nem kívánok egyebet, Csak egy tőtött verebet.(Rát)

Egy cica, két cica, száz cica haj, Azt hiszi, hogy megfogja az egeret.

Jávor Pál: Dankó Pista, Egy cica, két cica, száz cica, haj... (videó)

(részlet) Egy cica, két cica, száz cica, jaj! Kergeti az ici-pici egeret. Kis Teca, Nagy Teca, Katica haj! Nem szeret mást, csak egyedül engemet. Jaj, de szép kis állat a cica, a cica, Hej, de még szebb lány a kis Teca, Katica. Egy cica, két cica, száz cica, jaj! Megfogta az ici-pici egeret.

Ott a farka, ott a farka, Cini-cini kisegér minden lyukba belefér.

(*)

Ott a farka, ott a farka, Hívom én, de meg se hallja, Vagy ha hallja, már sokallja, hogy eszem az egereket.

Ott a farka, ott a farka, eltakarja, készakarva, Arra fussunk, ott a farka, Szaladjuk, szaladjunk, hadd lobogjon a hajunk! Akkor szaladj Te! Vigyázz, jön a fal! Ott van, meg kell fogni a farkát, meg kell csípni a bőrét, El nem viszi most, Jaj istenem, ott van, fele bent a lukban a másik fele kint van, Azt kapjuk most el, el, el, el.

Ott a farka, ott a farka, ott a farka, ott a farka, Ott a farka, ott a farka, ott a farka, ott a farka, Megálljatok!

(1)

Hull a fáról a levél, Miau, Mindjárt megfogunk egér! Miau. Nem tűnsz, nem tűnsz mindig el, nem, nem, nem, nem. Mindjárt kezünkbe’ leszel!

Máté Péter: Hull az elsárgult levél (videó)

Fúj a szél és én csak ballagok, Körülöttem néma csillagok, Meg sem kérdi tőlem senki sem: Merre mentél kedvesem? Esik eső és én ballagok, Néhány elmúlt percre gondolok, Kérdezem a tűnő felleget: Otthonod most hol lehet?

Többé már nem sirat úgy, hidd el, Téged senki sem, Mint ahogy én siratlak azóta is szüntelen. Nem szégyellem, s mellettem

R:Hull az elsárgult levél, Sír a fáradt őszi szél, Mondd, hogy nem múlt minden el, Mondd, hogy néha könnyezel.

Sáros úton egyre lépkedek, Körülöttem boldog emberek, Elmesélni nékik nem tudom, Milyen nagy a bánatom.

Többé már nem sirat úgy, hidd el, Téged senki sem, Mint ahogy én siratlak azóta is szüntelen. Nem szégyellem, és egyre

R.

Hull az elsárgult levél, Mondd, a holnap mit ígér? Mondd, hogy mi lesz most velünk, Mondd, így meddig élhetünk?

Fúj a szél és én csak ballagok, Nem tudom, hogy éppen hol vagyok. Rád találni vágyom szüntelen, Merre mentél kedvesem?

Merre mentél kedvesem?

Meglátod, Ott a farka, volt a farka, Ott volt a farka, Bement a lukba.

(fent 1)

Találkozás a régi egeremmel, Rossz randevú, a kutyának való, Két macska áll, és már nyávogni sem mer, Mert az egér csak csendben fogható.

Kovács Kati: Találkozás egy régi szerelemmel (videó)

Találkozás egy régi szerelemmel, Nem tudni mért, de mindig megható. Idővel mindent másképp lát az ember, De az, hogy szép volt, nem vitatható. Hiába nézem ellenséges szemmel A változást, mi rajta látható. Az ember áll és megszólalni nem mer, Van szerelem, mely nem gyógyítható.

R:Jöjj, néhány órás napsütés, Még kell, hogy egyszer együtt járjunk! Még vár a nagy beszélgetés, Tán kiderül végre, mi volt a hiba minálunk. Jöjj, néhány órás napsütés, Sok régi témát megtalálunk. S a búcsú újra oly nehéz, Mint ahányszor idáig váltunk.

Találkozás egy régi szerelemmel, Rossz randevú, De megbocsájtható. Egy torz mosollyal búcsút int az ember, Miközben érzi, sírni volna jó.

R.

Ott a farka, visszahúzta, bent van újra, már a lukba, Azt a terem-buráját, Hát ilyen lukas lakásban nem lehet egeret fogni. Hoppá most figyelj! Minden lukba dugó kell!

(fent 1)

Dugó, fadugó bing-beng bent a lyukban, Dugó fadugó a parafa dugó, Dugó, fadugó bing-beng bent a lyukban, Dugó fadugó a papafa dugó, Minden lukban legyen dugó ez a végső cél, Dugós lukból nem jön ki egér. Dugóra üss, még üss, rá üss, most jó, Egy lukkal készen vagyunk, Üss, még üss, jaj-jaj, jaj-jaj, jaj-jaj

David Seville: Witch Doctor, 1958 (video)

I told the witch doctor I was in love with you I told the witch doctor I was in love with you And then the witch doctor, he told me what to do He said that ....

R:Ooo eee, ooo ah ah ting tang Walla walla, bing bang Ooo eee, ooo ah ah ting tang Walla walla, bing bang... Ooo eee, ooo ah ah ting tang Walla walla, bing bang Ooo eee, ooo ah ah ting tang Walla walla, bing bang

I told the witch doctor you didn’t love me true I told the witch doctor you didn’t love me nice And then the witch doctor, he gave me this advice He said to ...

R.

Now, you’ve been keeping love from me Just like you were a miser And I’ll admit I wasn’t very smart So I went out and found myself A guy that’s so much wiser And he taught me the way to win your heart

My friend the witch doctor, he taught me what to say My friend the witch doctor, he taught me what to do I know that you’ll be mine when I say this to you Oh, Baby ....

R.

Eltört az ujjam, hiába fújtam, egérke Rád emlékezem. De fáj a kezem.

Apostol: Nehéz a boldogságtól búcsút venni (ld. lent)

Egy cica, két cica, száz cica haj, Azt hiszi, hogy megfogja az egeret. Ha-ha-ha-ha.

Jávor Pál: Dankó Pista, Egy cica, két cica, száz cica, haj... (ld. fent)

Ott a farka, ott a farka, Ott a farka, ott a farka, Ott van, meg kell fogni a farkát, meg kell csípni a bőrét, Nem viszi most el,

Ott a farka, ott a farka, Ott van, fele bent a lukban a másik fele kint van, A farka vége kint van, a farka vége kint van, Azt kapjuk most el.

(fent 1)

Jaj-jaj, jaj-jaj, Ne engedd el!

Nem is tudom, mert a villany-drótot fogtam meg, én igazán, Zavartalak jaj-jaj, én igazán, Üldöztelek.

Kovács Kati: Én igazán szerettelek (videó)

Én igazán szerettelek, Én igazán akartalak, Én igazán hittem neked, Mert úgy gondoltam el, Egyszer minden Te leszel.

Én igazán készültem rá, Én igazán vártam soká, És csak azért maradtam még, Mert úgy képzeltem el, Hogy egyszer végleg érkezel.

Hogy Te egyszer végre hozzám érkezel, Azt, hogy egyszer végre hozzám, Hogy Te egyszer végleg hozzám... Akartam remélni, akartam megkérni. Engedd meg most a végén, Hadd mondjak annyit még:

Én igazán szerettelek, De most igazán tovább megyek, Mert igazán haragszom Rád, Bár arról ki tehet, Hogy csak én szerettelek igazán.

[hangszeres rész]

Én igazán készültem rá, Én igazán vártam soká, És csak azért maradtam még, Mert úgy képzeltem el, Hogy egyszer végleg érkezel.

Azt hogy egyszer végre hozzám érkezel, Hogy Te egyszer végre hozzám, Azt, hogy egyszer végleg hozzám... Akartam remélni, akartam megérni. Engedd meg most a végén, Hadd mondjak annyit még:

Én igazán szerettelek, De most igazán tovább megyek, Mert igazán haragszom Rád, Bár arról ki tehet, Hogy csak én szerettelek igazán.

Okosabban kéne félni, annyit mondhatok, Buta kis egér, ki folyton lukba kódorog, Gyere fel a spájzba egér pajtás, mondjuk délután, Beleharapni a kőrözöttbe óraszám!

Apostol: Okosabban kéne élni (videó)

Jól tudod, hogy én csak hozzád tartozom, úgy bizony, Kételkedni benned éppúgy nincs okom, gondolom. És ha néha mégis rossz a hangulat, Titkát pontosan tudom.

R1:Okosabban kéne élni, annyit mondhatok, Nem az a bolond, ki megbámul egy csillagot. Gyere ki a zöldbe, menjünk együtt holnap délután Beleharapni a levegőbe óraszám!

R2:Okosabban kéne ezt is, azt is tenni még, Ha örül az ember, meg nem árthat semmiképp. Kell a szerelem, de kell még más is, Tavaszi virág és napsugár is, Okosabbá kéne tenni egymás életét!

Forrón isszuk meg a kávét, nincs időnk, menni kell, Sürgünk-forgunk, mint a hangyák, nincs időnk, tenni kell. És a táncunk is már szinte gépies, Közben mit szalasztasz el?

R1., R2.

Nanana…

R2.

Hallgat a cudar, Ő tudja csak mit akar, Nem jön a pimasz, nem győzi meg az igaz.

(*)

Ott a farka, ott a farka, ott a farka, Óh, én balga, ez a macska farka! Na!

(fent 1)

Ne várasd soha azt, ki Téged szívből imád, Egy macska mégsem ehet egér helyett libát. Tudom, hogy nem rajonghat értem minden egér, Viszont én azért vagyok, hogy Te ne is legyél.

Ez van. Nem jön, a lukból az egér.

Vámosi János: Ne hagyd el soha (videó)

Ne hagyd el soha ki Téged szívből imád, hisz valld be, néked is van számtalan kis hibád. A rózsa tövise is megszúrja a kezed, az áldott napfénytől is könnyes lesz a szemed. Ha néha bántanak, gondolj az első csókra, gondolj az első édes, halk, szerelmes szóra. Egy percre könnybe lábad akkor majd a szemed rádöbbensz arra, hogy itt a helyed. Lehet, hogy jöhet még más is, aki szeret, ki szebben mondja neked, hogy csakis ő a tied, de akkor gondolj majd tárárárárárárárárárá rádöbbensz egyszer majd, hogy itt a helyed. Az áldott napfénytől is könnyes lesz a szemed. Ha néha bántanak, gondolj az első csókra, gondolj az első édes, halk, szerelmes szóra, egy percre könnybe lábad akkor majd a szemed.

Ne hagyd el soha, ki Téged szívből imád, hisz valld be, néked is van számtalan kis hibád. A rózsa tövise is megszúrja a kezed, az áldott napfénytől is könnyes lesz a szemed. Ha bántanak, gondolj az első bókra, és akkor rájössz majd, hogy és rádöbbensz, hogy itt a helyed.

Ne hagyd el soha ki Téged szívből imád, hisz valld be, néked is van számtalan kis hibád. A rózsa tövise is megszúrja a kezed, az áldott napfénytől is könnyes lesz a szemed. Ha néha bántanak, gondolj az első bókra, és akkor rájössz majd, hogy itt a helyed.

Hát jól vigyázz, hogy ne hibázz hát jól vigyázz, hogy ne hibázz.

Lásd be hogy, Néked is van számtalan kis hibád, a rózsa tövise is megszúrja a kezed. Az áldott napfénytől is könnyes lesz a szemed. Ha néha bántanak, gondolj az első bókra, gondolj az első édes, halk, szerelmes szóra. Ne hagyd el soha ki Téged szívből imád, hisz valld be, néked is van számtalan kis hibád az áldott napfénytől is könnyes lesz a szemed.

Hát jól vigyázz, hogy ne hibázz, hát jól vigyázz, hogy ne hibázz, hát jól vigyázz, hogy ne hibázz, hát jól vigyázz, hogy ne hibázz.

Nehéz a nehézséggel szembe nézni, A lukból az egér. Nem jön. Nem.

Apostol: Nehéz a boldogságtól búcsút venni (videó)

Nehéz a boldogságtól búcsút venni, Ma mégis könnyen megteszem, Ha majd a másik kevésbé jó lesz, Legfeljebb Rád emlékezem.

Nehéz a boldogságtól búcsút venni, Én nem is magamtól teszem: Te hoztál tűzbe, Te hagytál vízben, Éntőlem nem függ semmi sem.

R:Mostanában annyi mindent mondanak terád, Vígasztal a sok kedves barát, Nem tudják, hogy mi újság van nálam, Nem tudják, hogy bármi történt, semmit meg nem bántam.

Nehéz a boldogságtól búcsút venni, Lehet, hogy én meg sem teszem. Ki fogom várni, amíg csak eljössz, Addig is Rád emlékezem.

R.

Nehéz a boldogságtól búcsút venni, Lehet, hogy én meg sem teszem. Ki fogom várni, amíg csak eljössz, Addig is Rád emlékezem.

Nehéz lesz búcsút venni, nehéz. Nehéz lesz búcsút venni.

Nehéz a boldogságtól búcsút venni, Most mégis indulok tovább. Sokáig nem lesz köztünk most már semmi, Addig is emlékezem Rád.

Ha nem jössz elő, úgy éljen e fej, Jó lesz helyetted énnékem a tej. Majd néz az ember, és néz az ég, Üresen áll az asztalon a jó tejes fazék.

Nem jössz elő ez tény, nemde tény, Ennyi pénzért bolond lennék ácsorogni én, Hogy ezt hol hallottam nem tudom, De rúgja meg a ló. Lehet egy macska is megalkuvó.

Nem jössz elő ez tény, nemde tény Ennyi pénzért bolond lennék ácsorogni én, Hogy ezt hol hallottam nem tudom, De rúgja meg a ló. Lehet egy macska is megalkuvó, Lehet egy macska is megalkuvó, Lehet egy macska is, Lehet egy macska is lalalalala megalkuvó.

(2)

Ez a bejegyzés még nem teljes, kérlem a kedves olvasót, még ne másolja, hanem hivatkozzon rá!

Tags: 

Hozzászólások

Ott a farka

Tudom, hogy jó régi bejegyzés, de az "ott a farka" részre találtam valamit. A címe Tiger rag, és 1932-ben Luis Armstrong adta elő, de az még invokális volt. A legjobban ebből a videobol lehet ráismerni.

http://www.youtube.com/watch?v=qy3P7Ry94cQ  (ha esetleg törölnék youtuberol, akkor a cím: JEFF BECK & IMELDA MAY -"TIGER RAG")

Egyébként Alfonzo a Mozart paródiájában is felhasználta, valamint Popey rajzfilm egyes részeiben is találkoztam a motívummal.

Új hozzászólás